Haber Scooter’ları Toplatılan Martı CEO’su Öktem’den Kadıköy Belediyesi’ne ‘Referandum’ Göndermesi Yerli mikro-mobilite startupu Martı’nın CEO’su Oğuz Alper Öktem, Kadıköy’de belediye ekiplerinin scooter’ları toplamaya başlamasına tepki gösterdi. Öktem ayrıca, Fransa’nın başkeni Paris’te yapılacak referandum üzerinden Kadıköy Belediye Başkanı … Seher Alp 17 Ocak 2023 2 min read Yerli mikro-mobilite startupu Martı’nın CEO’su Oğuz Alper Öktem, Kadıköy’de belediye ekiplerinin scooter’ları toplamaya başlamasına tepki gösterdi.
Öktem ayrıca, Fransa’nın başkeni Paris’te yapılacak referandum üzerinden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na mesaj yolladı. İlçedeki scooter sayısının kontrolden çıktığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sayının yasal sınıra inmesini talep etmiş; aksi taktirde scooter’ların toplanacağını duyurmuştu. Söz konusu çıkışın ardından belediye bu sabah scooter’ları toplamaya başladı. Belediye ekiplerinin topladığı scooterlar için toplam da 49 bin 360 TL cezai işlem uygulandı.
Odabaşı bugün yaptığı açıklamada, ‘ Biz Kadıköy’de yeni nesil olan bu mobilite araçlarının kullanılmasını kontrol altına alınmasını istiyoruz. Kaldırım işgallerine son vermesini istiyoruz. Yayalara ait olan kaldırımda uygunsuz ve izinsiz bir şekilde gelişi güzel park edilmesine karşıyız. Bizim mücadelemiz kaldırımların sadece yayaların kullanımına açılması yönündedir ” ifadelerini kullandı. “Sayın Odabaşı, her gün onlarca şikayet gelse alabileceğiniz maksimum şikayet 99 x 365gün = 36 bin 135 olur.
Oysa son 12 ayda sadece Martı’ya “Kadıköy’de daha fazla scooter istiyoruz” diyen Kadıköylü sayısı 101 bin 874.” Martı’nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, Kadıköy Belediyesi’nin kararına ise karşı çıktı. Öktem, Fransa’nın başkenti Paris’te scooter kiralama hizmetlerine ilişkin 2 Nisan’da yapılacak olan referanduma gönderme yaparak, ‘ Paris referandumu Kadıköy’de yapılsa sonuç ortada ‘ dedi. Zarar gören scooterlerın fotoğrafını paylaşan Öktem ayrıca, “Görüntülerde mavi ve kırmızı Martıların kilitlerini keserek aldığınızı üzülerek görüyoruz.
O kilitlerin tanesi 600 TL. Ziyan olan milli servetimiz, yazık keşke iş buraya gelmese” dedi. Öktem, Kadıköy Belediyesi’nden talep edilen ‘Park yasak harita alanı’nın kendilerine ulaşmadığını da vurguladı ve çözümün basit olduğunu ekledi ⬇️ Continue Reading Previous: Gökhan Ünal’ın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı! ‘Daum’dan habersiz oyuna girdim’ Next: Efteni Gölü Kuş Cenneti’nde 19 türden 1787 kuş listelendi Bir yanıt yazın Cevabı iptal et E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir Yorum * Ad * E-posta * İnternet sitesi Daha sonraki yorumlarımda kullanılması için adım, e-posta adresim ve site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin.
Δ Related Stories Konyaspor, tur biletini 3 golle cebine koydu 1 min read Haber Konyaspor, tur biletini 3 golle cebine koydu 6 Aralık 2023 Devlet Bahçeli: İsrail’in asıl hedefi Türkiye’dir Kudüs bozkurtları göreve hazır 3 min read Haber Devlet Bahçeli: İsrail’in asıl hedefi Türkiye’dir Kudüs bozkurtları göreve hazır 6 Aralık 2023 Tüm zamanların rekoru kırıldı… En çok satan markalar… Togg damga vurdu 1 min read Haber Tüm zamanların rekoru kırıldı… En çok satan markalar… Togg damga vurdu 6 Aralık 2023










