Anasayfa / Eğitim Haberleri / Günde bir fincan kahve tüketmek, koronavirüs riskini yüzde 10…

Günde bir fincan kahve tüketmek, koronavirüs riskini yüzde 10…

Teknoloji Günde bir fincan kahve tüketmek, koronavirüs riskini yüzde 10… Seher Alp 20 Şubat 2022 2 min read Northwestern Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, günde en az bir fincan kahve tüketmek, koronavirüs riskini yüzde 10 oranında azaltabilir. Araştırma ekibinin bir parçası olan Northwestern Üniversitesi koruyucu tıp profesörü Marilyn Cornelis, WebMD’ye yaptığı açıklamada kahveyi koronavirüse karşı etkili kılan şeyin kafein yerine polifenoller ve klorojenik asit olduğu görüşünde: “Alternatif olarak, benzersiz olan ve onu çaydan farklı kılan şey kahvenin diğer bileşenleri olabilir.

Örneğin, çay genellikle flavonoidler açısından zengindir. Oysa kahvede daha çok polifenoller, özellikle de klorojenik asit vardır ve bu aslında kahvenin nispeten benzersiz bir bileşenidir. Kahve, daha önce koronavirüsle ilgili olmayan diğer hastalıklarla ilişkilendirildi, ancak bu ilişkiyi de yürütüyor olabilir.” Koronavirüs gibi hastalıklara karşı direnç oluşturma konusunda beslenmenin de önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Cornelis, “Bir kişinin beslenmesi bağışıklığı etkiler. Ve bağışıklık sistemi, bireyin koronavirüs dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklara duyarlılığı ve tepkisinde kilit bir rol oynar” ifadelerini kullandı.

California’daki Loma Linda Üniversitesi’nde koruyucu tıp uzmanlığı programı başkanı Dr. Karen Studer de, Health News Tribune’a yaptığı açıklamada “Çoğunlukla meyve, sebze ve tahıllardan oluşan bitki bazlı beslenmek sizi birçok hastalıktan koruyacaktır. Bu heyecan verici çünkü koronavirüs gibi bulaşıcı hastalıklar için de geçerli gibi görünüyor” dedi. Tags: araştırma Kahve kahvetüketimi koronavirüs Continue Reading Previous: Instagram’da artık hikayeler de beğenilebilecek Next: Köpekbalıklarının insanlara neden saldırdığı ortaya çıktı Bir cevap yazın Cevabı iptal et E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir Yorum * İsim * E-posta * İnternet sitesi Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet. Δ Related Stories Algoritma, 28 Şubat 2023 için Terra Classic (LUNC) fiyatını belirliyor! 2 min read Teknoloji Algoritma, 28 Şubat 2023 için Terra Classic (LUNC) fiyatını belirliyor! 3 Şubat 2023 Nissan’daki Renault hissesi yüzde 15’e düşürülecek 1 min read Teknoloji Nissan’daki Renault hissesi yüzde 15’e düşürülecek 24 Ocak 2023 Avrupa B segmenti elektrikli araç satış lideri Peugeot oldu 1 min read Teknoloji Avrupa B segmenti elektrikli araç satış lideri Peugeot oldu 22 Ocak 2023

Etiketlendi: