Anasayfa / Ekonomi / Milyonlara hem ikramiye hem de zamlı maaş müjdesi

Milyonlara hem ikramiye hem de zamlı maaş müjdesi

Ekonomi Milyonlara hem ikramiye hem de zamlı maaş müjdesi Seher Alp 7 Nisan 2022 2 min read Çalışanlar ve emekliler için Nisan ve Temmuz, kazanç ayları olacak. Emekliler bu ay alacakları bayram ikramiyelerinde ödeme tarihlerini beklerken diğer yandan Temmuz’da da milyonlar için ek zam söz konusu olabilecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da kendisine yöneltilen hem asgari ücret hem de diğer çalışanlarla ilgili maaş zammına dair “Gerekli görüşmeler ve ihtiyaç halini” işaret etmişti. Takvim’in haberine göre, Memurlar için ise zam, emekliler için zam + ikramiye ayı olan Temmuz’un kazanımlarının, ek iyileştirmelerle büyümesi bekleniyor.

NİSAN’DA EMEKLİ İÇİN RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ Nisan ayına gelinmesiyle birlikte emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs’a denk geliyor. EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 1 Mayıs Pazar günü de Arefe. Bu nedenle bayram ikramiyeleri bu ay ödenecek, büyük bir ihtimalle de Nisan’ın 25’i ile 30’u arasında yatırılacak. İkramiye artışı için karar da bu ay verilecek. SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? Temmuz da hem memurların hem emeklilerin zam ayı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam verilecek.

Memurlara ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 7 zam ile bu yılın ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5’i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Hem Ocak’ta emeklilere ve memurlara yapılan iyileştirmeler hem de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun daha önce yapığı açıklamalar memurlara ve emeklilere ‘ek zam’ beklentilerini artırdı. Bunun için Haziran’da düğmeye basılması bekleniyor. Aynı tarihlerde asgari ücrete ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağı da karara bağlanacak.

İkinci zamma vize çıkarsa, Komisyon’un Haziran’da toplanması bekleniyor. 2 AYDA YÜZDE 16.45 Bu yılın ilk 2 aylık döneminde TÜFE yüzde 16.45 olarak gerçekleşti. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 8.95 fark oluştu. Böylece Temmuz zammı şimdiden yüzde 15.95’e ulaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 2 ayda yüzde 16.45 zam oluştu. Pazartesi günü Mart enflasyonu açıklanacak. Böylece zam oranı büyük ölçüde şekillenirken, kalan 3 veri beklenecek. Kesin zam oranı Temmuz ayı başında ortaya çıkacak. Bu arada AA beklenti anketi açıklandı.

Bu ankete katılan ekonomistlerin Mart ayı TÜFE tahmini yüzde 5.34 oldu. Tags: Milyonlara hem ikramiye hem de zamlı maaş müjdesi Continue Reading Previous: Benzine indirim Next: KDV indirimi bugün etiketlere yansıyacak Bir cevap yazın Cevabı iptal et E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir Yorum * İsim * E-posta * İnternet sitesi Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet. Δ Related Stories Havza OSB, Türkiye’nin tek başına en büyük OSB’si olacak 2 min read Ekonomi Havza OSB, Türkiye’nin tek başına en büyük OSB’si olacak 23 Eylül 2023 İran’da polisi öldüren zanlı idam edildi 1 min read Ekonomi İran’da polisi öldüren zanlı idam edildi 23 Eylül 2023 Dünyanın astronotu Türkiye’ye geliyor!

4 min read Ekonomi Dünyanın astronotu Türkiye’ye geliyor! 23 Eylül 2023

Etiketlendi: